کد خبر: 26095| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۶ آبان سال ۱۴۰۳ | ساعت ۸:۲۳:۰ | تعداد بازدید: ۲۷۱

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان این مطلب که استان مازندران دارای مفاخر بسیاری در عرصه‌های مختلف فرهنگی، دینی و اجتماعی است، گفت: «طالب آملی» یکی از ستاره‌های درخشان زبان و ادب فارسی است که خوش درخشید.
غلامعلی حداد عادل در همایش بین‌المللی طالب آملی که در دانشگاه شمال آمل برگزار شد، اظهار کرد: طالب آملی از جمله ادیبان ممتازی بود که توانست سبک هندی را خلق کند.
وی گفت: هر چند عمر این شاعر توانمند کوتاه بود اما در این ۴۹ سال توانست اشعار ارزشمندی را از خود به یادگار بگذارد که در تاریخ ماندگار شد.
حداد عادل با اشاره به این مطلب که طالب آملی در معرفی و توسعه فرهنگ اصیل ایران اسلامی و زبان فارسی در کشور و شبه قاره هند نقش ویژه ای داشت، اظهار کرد: این شاعر نامی به عنوان یک ادیب هنرمند و شاعر برجسته شعر فارسی و از بنیانگذاران سبک هندی بوده که شاعرانی دیگری همچون صائب و بیدل ادامه دهنده مکتب ادبی وی بودند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: در مقطعی از تاریخ شاعران پرتعدادی به هند مهاجرت کردند که طالب آملی یکی از این شاعران پر آوزاه بود.
حداد عادل با بیان این مطلب که تعامل و اشتراک فرهنگی که ناشی از اندیشه عرفانی اسلامی ایرانی و همخوانی با فرهنگ هندو شده بود، اظهار کرد: همزبانی زمینه‌ای برای عمق بخشی این ارتباطات تا به امروز شده است.
حداد عادل تصریح کرد: طالب آملی یک ستاره از ستاره‌های پر نور زبان و ادب فارسی است و با وجود اینکه زبان مادری‌ او تبری بوده اما پرچمدار ترویج زبان فارسی در شبه قاره هند شده است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: خطه مازندران در طول تاریخ در جنبه های مختلف حرف های زیادی برای گفتن داشت و در شرایط فعلی هم استادان و مفاخر علمی این استان چشم و چراغ ایران زمین هستند.
۶۰ مقاله از محققان و صاحبنظران ۷ کشور به دبیرخانه این همایش بین‌المللی خبر ارسال شد صاحبنظران کشورهای تاجیکستان، ازبکستان، هند، پاکستان ترکیه و افغانستان برای این همایش بین‌المللی مقاله ارسال کردند.
کنگره بین‌المللی طالب آملی تا فردا ۱۶ آبان در این شهر ادامه دارد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7